Tytuł artykułu    Autorzy Strony Czynności
Er(r)go Wojciech Kalaga s. 5-6
Pokarm i praca : zjadanie epistemologii Tadeusz Rachwał s. 9-21
Dialektyka żarłoczności, albo o pustych trzewiach nienasyconego rozumu David Schauffler s. 23-31
Miedzy tłuszczem, a tłuszczą Zbigniew Białas s. 33-44
Nie smakuj zła : groza jamy ustnej w starożytnym Rzymie Alice Weinreb s. 45-58
Okruchy : o książkach i strawie Liliana Barakońska s. 59-69
Dobre maniery seryjnego zabójcy, czyli o konsumpcji lęku John G. Watters s. 71-81
Krajobraz z rzeźnią w tle : horror, czyli sztuka mięsa Katarzyna Ancuta s. 83-96
Na lewo od teorii Sławomir Masłoń Judith Butler (aut. dzieła rec.) John Guillory (aut. dzieła rec.) Thomas Kendall (aut. dzieła rec.) s. 99-112
"Belle lettre" : o I(mperium) O(ntycznym) Sauny - Andrzejowi Chojeckiemu Paweł Jędrzejko s. 113-123
Niestrawność tożsamości Elspeth Probyn s. 127-135
Posmak niedosytu : kultura jedzenia, jedzenie kultury Rafał Borysławski Ron Scapp (aut. dzieła rec.) Brian Seitz (aut. dzieła rec.) s. 139-143
O krwiopijstwie, ludożerstwie i innych zaburzeniach dietetycznych Tomasz Sikora s. 145-151
Danie letnie, lecz w zasadzie lekkostrawne Marcin Sarnek Peter Scholliers (aut. dzieła rec.) s. 153-157
Filozofia w poszukiwaniu niepamięci Jacek Mydla Charles E. Scott (aut. dzieła rec.) s. 159-161
Noty o książkach s. 163-165
Tytuły nadesłane s. 167
Strzeszczenia s. 169-170